Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: ΠΟΣΟ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΟΣ ΕΙΣΑΙ;

     Σήμερα, ένα τεστ προσωπικότητας, σαν αυτά που υπήρχαν παλιά στα περιοδικά: "τι τύπος διακοπών είσαι", "πόσο ταξιδιωτικός τύπος είσαι" κι άλλα τέτοια. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα δηλαδή, απλώς εγώ δε διαβάζω πια περιοδικά... Οι ερωτήσεις προέρχονται εξ ολοκλήρου από το μυαλό μου και δεν έχουν καμία αντικειμενική βάση, όπως συμβαίνει με όλα τα τεστ αυτού του τύπου. Υποτίθεται ότι σε όσο περισσότερες ερωτήσεις απαντάτε με ναι, τόσο περισσότερο βιβλιόφιλος είστε. Αν έχετε ναι σε όλα, θα σας δώσω συγχαρητήρια, αλλά, εντάξει, μην το παρακάνετε, όλο διάβασμα, διάβασμα, βγείτε και λιγάκι έξω!

ΠΟΣΟ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΟΣ ΕΙΣΑΙ;


1.      Ποτέ δε φεύγεις από το σπίτι χωρίς ένα βιβλίο στην τσάντα. 

2.      Χαίρεσαι πιο πολύ όταν αγοράζεις βιβλία, παρά όταν αγοράζεις ρούχα.

3.      Έχεις χάσει τη στάση σου, επειδή ήσουν τελείως απορροφημένος/η στο βιβλίο που διάβαζες.

4.      Νιώθεις ότι ένα είδος μυστικής συγγένειας με όσους διαβάζουν κάποιο βιβλίο σε δημόσιο χώρο.

5.      Σε πιάνουν τα νεύρα σου όταν φτάνεις στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου και συνειδητοποιείς ότι ξέχασες να πάρεις μαζί σου ένα βιβλίο.

6.      Δεν καταλαβαίνεις πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν διαβάσει ποτέ έστω και ένα βιβλίο. Νιώθεις γι' αυτούς μια κάποια περιφρόνηση.
   
7.      Συνέχεια λες ότι δε θ' αγοράσεις άλλα βιβλία, γιατί έχουν γεμίσει όλο το σπίτι κι άλλωστε έχεις τόσα που δεν έχεις διαβάσει ακόμα, αλλά πάντα αναιρείς την απόφασή σου.
  
8.      Δε δανείζεις ποτέ βιβλία κι αν τα δανείσεις, τους αναγκάζεις να υποσχεθούν ότι θα τα προσέχουν και δε θα τα λερώσουν, ούτε θα τα τσακίσουν. Στο τέλος εκνευρίζονται και δε θέλουν ούτε τα βιβλία σου, ούτε τίποτε άλλο από σένα.

9.      Αγχώνεσαι για το αν θα προλάβεις να διαβάσεις όλα τα βιβλία που θα' θελες μέχρι να πεθάνεις.


10.  Όταν θέλεις λίγες στιγμές ηρεμίας, κλείνεις πίσω σου την πόρτα και κοιτάζεις τα βιβλία στα ράφια της βιβλιοθήκης σου.

11.   Ο παράδεισος είναι για σένα ένα είδος βιβλιοθήκης...


Νικόλαος Λύτρας

4 σχόλια:

  1. Εχω 8/11 ναι (δεν έβαλα το 1,3,9).. Κατα τ'αλλα, συμφωνώ απόλυτα με τα 2,7 και 8! ειδικά το 7 και το 8 νομίζω πως με εκφράζουν απόλυτα,χιχι! Πολύ ωραίο το τεστ! Εγώ θα έβαζα και άλλα δύο σημεία:
    - Σου αρέσει να περνάς πολλή ώρα σε βιβλιοπωλεία, ξεφυλλίζοντας βιβλία (που ξέρεις πως δεν έχεις λεφτά εκείνη τη στιγμή για να αγοράσεις)
    - Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν παίρνεις ένα καινούριο βιβλίο στα χέρια σου είναι..να το μυρίσεις..
    Φιλάκια πολλά
    Δ.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ 8/11 έχω, εκτός από τα 1,3 και 10. Πολύ ωραία και τα δικά σου, απαραίτητη προσθήκη στο τεστ! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. 12. Πριν μπεις στο αγαπημένο σου βιβλιοπωλείο φροντίζεις να δώσεις το πορτοφόλι σου στην φίλη σου η οποία θα στο επιστρέψει μόνο κατά την έξοδό σου όσο και αν την ικετεύεις γονυπετής. (Διαφορετικά οι συνέπειες είναι ολέθριες. Το ενοίκιο, οι λογαριασμοί, ακόμα και το φαγητό όλου του μήνα μετατρέπεται σε βιβλία... και το σλόγκαν του μήνα είναι: Μπορεί να μην έχω τροφή για το σώμα, έχω όμως για το πνεύμα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το τελευταίο ισχύει μόνο σε πολύ hardcore περιπτώσεις... Μόνο μία μου έρχεται στο μυαλό: η δική σου! Κι η δική μου στο ρόλο της φίλης-ΔΝΤ... Όσο για το σλόγκαν, συμφωνώ και επαυξάνω!Δεν είναι μόνο το σλόγκαν του μήνα αλλά όλου του χρόνου!

      Διαγραφή