Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

     Μιας και το bibliokult έκλεισε αισίως έναν ακόμα χρόνο, ας δούμε ποια ήταν τα πιο αγαπημένα της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τον αριθμό των προβολών τους:
  1. Μια εποχή ελευθερίας: ένα κείμενο για τη Suze Rotolo, τον Bob Dylan, τον έρωτά τους και τα νειάτα τους στο Village της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του '60, όπως περιγράφεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Rotolo "Μια Εποχή Ελευθερίας".
  2. Κουίζ: ποιο βιβλίο ξεκινά μ'αυτή την πρόταση; γενικά, όλα τα κουίζ ήταν πολύ δημοφιλή, αυτό εδώ όμως φάνηκε ότι ήταν το πιο αγαπημένο!
  3. Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά : ένα πολιτικό/ ιστορικό μυθιστόρημα για μια από τις πιο ταραχώδεις κι ενδιαφέρουσες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας, με επίκεντρο τη δολοφονία του Τρότσκι.
  4.  Οι περιπέτειες του πρίγκηπα Αχμέντ: οι φανταστικές περιπέτειες του πρίγκιπα Αχμέντ και της αγαπημένης του Περιμπανού, στην πρώτη ταινία animation που γυρίστηκε ποτέ.
  5. Κυρά Κυραλίνα: Ένα βιβλίο γεμάτο χυμούς κι αρώματα, ένας περιπλανώμενος ήρωας, ένας περιπλανώμενος συγγραφέας κι ακόμα, ένα μαγικό τραγούδι από τη Φλέρυ Νταντωνάκη.
  6. Η Ζέιντι Σμιθ, το παθολογικό διάβασμα και τα βιβλία των καλοκαιρινών διακοπών: ένα κείμενο που λίγο- πολύ εκφράζει όλους τους αναγνώστες του bibliokult, γραμμένο από μια ευφυή συγγραφέα.
Και τα δικά μου αγαπημένα, ανεξαρτήτως του αριθμού προβολών τους:
  1. Μια εποχή ελευθερίας: εδώ οι απόψεις μας συμπίπτουν -ίσως να'χει να κάνει και με το πρόσφατο ταξίδι στην αυλή των θαυμάτων, ήτοι τη Νέα Υόρκη...
  2. Τα γραφεία των συγγραφέων: ένα από τα ποστ που διασκέδασα περισσότερο, γιατί κρυφοκοίταξα τον ιδιωτικό χώρο πολλών αγαπημένων συγγραφέων.
  3. Όταν η Μπέτι Μπουπ συνάντησε τον Αλμοδόβαρ: μ' αρέσει πολύ ν' ανεβάζω κινούμενα σχέδια στο μπλογκ κι αυτό εδώ, με τη χαοτική πλοκή του, μ' άρεσε περισσότερο απ' όλα!
  4. Διαβάζοντας ποίηση: πέρα από το όμορφο σχέδιο του Grant Snider, αυτό το ποστ, με κάποιον τρόπο, είναι πολύ προσωπικό.
  5. Η μεταμόρφωση: εκτός από το ότι η Μεταμόρφωση είναι ένα συγκλονιστικό έργο, από εδώ ξεκίνησε το ενδιαφέρον για τα εξώφυλλα βιβλίων.
  6. Ο τάφος των πυγολαμπίδων: κρίμα που η ταινία δεν είναι πια διαθέσιμη μέσω του μπλογκ· είναι μια από τις πιο τρυφερές και ταυτόχρονα πιο δυνατές ταινίες που έχω δει.
Ποια ήταν τα δικά σας αγαπημένα;


φωτογραφία: Baptist Sibe

3 σχόλια: