Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

SMELLS LIKE SEATTLE...

     Υπάρχουν 2 στιγμές που έχουν να κάνουν με τους Nirvana, τις οποίες μπορώ να επαναφέρω στο μυαλό μου με κάθε λεπτομέρεια: η μία είναι η πρώτη φορά που άκουσα το "smells like teen spirit", σε μια μεσημεριανή μουσική εκπομπή του MEGA, στην οποία η παρουσιάστρια μιλούσε για το φαινόμενο Nirvana και την ανερχόμενη σκηνή του Seattle. Ήταν Σάββατο κι έκανα ότι βοηθούσα τη μάνα μου στις δουλειές του σπιτιού, ώσπου άκουσα τις πρώτες νότες από την κιθάρα. Σταμάτησα ό,τι έκανα και κάθησα στην πολυθρόνα ν' ακούσω αυτό το δυνατό, ακατέργαστο κομμάτι που έγινε το τραγούδι -ορόσημο για όσους ήταν έφηβοι τη δεκαετία του 90.
     Η άλλη στιγμή ήταν βέβαια ο θάνατος του Kurt Cobain πριν από 19 χρόνια ακριβώς. Το νέο έσκασε σαν βόμβα στο σχολείο και η αυτοκτονία του ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης για μέρες, καθώς σ' όλους μας φαινόταν αδιανόητο το ν' αυτοκτονήσει κάποιος που είχε όλο τον κόσμο στα πόδια του. Μάλιστα, θυμάμαι ότι στο διάλειμμα καθόμασταν μόνοι και σκυθρωποί στα θρανία μας, γιατί, υποτίθεται, ότι πενθούσαμε...Τι αστεία που είναι η εφηβεία μερικές φορές!


2 σχόλια:

  1. κλασσικότατο τραγούδι..εμένα πιο πολύ μου άρεσαν οι soundgarden αλλά και οι nirvana ήταν γκρουπάρα
    Ι.Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, συμφωνώ! Και για μένα ήταν πρώτα οι pearl jam και οι soundgarden και μετά οι nirvana. Αυτό το τραγούδι όμως είναι το πιο χαρακτηριστικό της σκηνής του seattle. Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή