Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ' ΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΕ: Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΩΝ ΆΣΕΡ ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Μιας και στο προηγούμενο post αναφέρθηκε ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, ορίστε κι ένα παλιό, σύντομο φιλμάκι κινουμένων σχεδίων που αφηγείται την ιστορία της πτώσης του οίκου των Άσερ, ένα από τα διασημότερα διηγήματα του Πόε. Ο αφηγητής διηγείται την επίσκεψή του στον πύργο του φίλου του, Ρόντερικ Άσερ (ο οποίος στο βίντεο μοιάζει πάρα πολύ με τον ίδιο τον Πόε!) που πάσχει από σοβαρή διαταραχή των νεύρων. Στο σπίτι επικρατεί μια ζοφώδης ατμόσφαιρα παρακμής (που κατορθώνει να αποδώσει πολύ καλά ο δημιουργός του βίντεο) και η μοναδική παρέα του Άσερ είναι η αδερφή του Μάντελιν, η οποία υποφέρει από μια μυστηριώδη ασθένεια. Λίγο καιρό μετά την άφιξη του αφηγητή, η Μάντελιν πεθαίνει και τη θάβουν σε μια εσοχή στο τείχος του πύργου. Μετά από μερικές μέρες, ενώ ο αφηγητής διαβάζει στον φίλο του μια φανταστική ιστορία και έξω λυσσομανά μια φοβερή καταιγίδα, μπαίνει ξαφνικά στο δωμάτιο η Μάντελιν, γεμάτη αίματα. Την είχαν θάψει ζωντανή! Τα δύο αδέρφια πεθαίνουν και ο αφηγητής εγκαταλείπει τον οίκο των Άσερ, ο οποίος βουλιάζει, "πέφτει' και κυριολεκτικά στο έλος που περιβάλλει τον πύργο...

6 σχόλια:

  1. Οι ιστορίες του Πόε σε συνεπαίρνουν είτε τις διαβάζεις είτε..... τις βλέπεις σε κινούμενα σχέδια!! Ο Πόε σε κάνει να παρατηρείς πράγματα όπως, το φύλλωμα των δέντρων, τον ήχο της βροχής, τους χτύπους της καρδιάς.... Υ.Γ.Μακάρι σε όλα τα blog να γίνονταν τέτοιες αναρτήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να και το τραιιλερ μιας φοβερής ταινιας του 62
    http://www.youtube.com/watch?v=dXpYKCAEOQc

    η ταινια εχει ανεβει ολοκληρη στο youtube

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την ήξερα την ταινία, ούτε ότι υπάρχει ολόκληρη στο youtube! Σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  3. πολυ ωραίο το μπλογκ σας,έψαχνα για τα εφτα αετώματα κάτι στο ιντερνετ και το πέτυχα.ωραια και η ανάρτηση σας για τον πόε.τι κρίμα πάντως ένας τόσο μεγάλος συγγραφέας να πεθάνει στην κυριολεξία σαν το σκυλί στους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! πραγματικά, η ζωή ήταν πολύ σκληρή μαζί του, ακόμα και στο θάνατό του...

      Διαγραφή