Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

     Σήμερα το βράδυ θα δούμε στον ουρανό το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου, πράγμα που κάνει τη σημερινή βραδιά ξεχωριστή, τουλάχιστον για μας τις ρομαντικές ψυχές... Ας ακούσουμε λοιπόν ένα τραγούδι για το φεγγάρι, μα, ποιο να πρωτοδιαλέξω; Είναι τόσα πολλά και τόσο ωραία: "harvest moon" του Neil Young, "killing moon" των Echo and the Bunnymen, "moonriver" του Henry Mancini, "moonage daydream" του David Bowie, "moonlight mile" των Rolling Stones κι ακόμα "χάρτινο το φεγγαράκι" και "πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι" του Μάνου Χατζιδάκι... Επειδή όμως ανέκαθεν είχα αδυναμία στα ντροπαλά, μελαγχολικά αγόρια, θα αναρτήσω το "pink moon" του Nick Drake.

Υ.Γ. 1: Όποιος θέλει, μπορεί να εμπλουτίσει τον κατάλογο με τα τραγούδια για το φεγγάρι στα σχόλια.

Υ.Γ.2: Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις 5 Μαϊου του 2012, όπου είχαμε αντίστοιχα το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς.


Αμμάν, Ιορδανία


 Έρημος Ατακάμα, Χιλή


  Σούνιο, Ελλάδα




8 σχόλια:

  1. Ένα βράδυ του καλοκαιριού του 1965 συναντήθηκαν στην παραλία Venus του Los Angeles δυο συμφοιτητές από τη σχολή κινηματογράφου, ο Ray Manzarek που μας άφησε την προηγούμενη εβδομάδα και o Jim Morrison που δε μας άφησε ποτέ.
    Ο πρώτος εκμυστηρεύθηκε στο δεύτερο πως έχει ένα μουσικό συγκρότημα με τα αδέλφια του, τους Rick and the Ravens. Τότε ο δεύτερος φανέρωσε πως έγραφε στίχους και απήγγειλε το "Moonlight drive".
    Ο Μάνζαρεκ εντυπωσιάστηκε και ανάμεσα σε αλκοόλ και χόρτο, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα νεο group και να κερδίσουν 1.000.000$.
    Το τραγούδι εμφανίστηκε στο δεύτερο δίσκο των Doors, το "Strange days" τον Σεπτέμβρη του 1967 και δεν έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη τους επιτυχία. Η συμβολή του όμως στην εξέλιξη της μουσικής ήταν ήδη ανεκτίμητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανέμορφο! και το τραγούδι και η ιστορία του, όπως μας την αφηγήθηκες...Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. μπράβο!κ'εγώ τον nick drake θα διάλεγα
    εδω 'ενα φοβερό τραγούδι για το φεγγάρι
    i talk to the moon από ενα αγνωστο ψυχεδελικό συγκρότημα τους phantazia,ειμαι σιγουρος
    πως θα σου αρέσει
    http://www.youtube.com/watch?v=zLvV6GBh9_M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Πράγματι, πολύ ωραίο! νωχελικός ρυθμός, όπως ταιριάζει σ' ένα καλοκαιρινό βράδυ με πανσέληνο... Σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα από την όμορφη Κρήτη. Δεν το γνώριζα ότι είχε πανσέληνο σήμερα και έσπευσα στο μπαλκόνι να θαυμάσω το γιομάτο φεγγάρι.
    Να συνεισφέρω και εγώ...τον οβολό μου

    http://www.youtube.com/watch?v=yl0jl-G8-9w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Πολύ καλό! Από Michael Jackson ξέρω μόνο τα χιτάκια, δεν περίμενα όμως κάτι τέτοιο! Σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή