Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΛΙΓΟΣ ΒΟΝΝΕΓΚΑΤ ΑΚΟΜΗ...

Λίγη ακόμη από την παιχνιδιάρικη σοφία του Βόννεγκατ, μέσα από το βιβλίο του "Αν αυτό δεν είναι ωραίο, τότε τι είναι;", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Πέτρου Γεωργίου.



"Είμαστε εδώ για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο να το ξεπεράσουμε αυτό το πράγμα, ό,τι κι αν είναι."


-\\-
"Πρέπει συνέχεια να κάνουμε βουτιές από ψηλούς γκρεμούς και, καθώς πέφτουμε, να αξιοποιούμε και να αναπτύσσουμε τα φτερά μας."

-\\-
"Είμαι μαγεμένος από την Επί του Όρους Ομιλία. Θεωρώ πως το να είναι κανείς φιλεύσπλαχνος αποτελεί τη μοναδική καλή ιδέα που έχουμε παραλάβει μέχρι στιγμής. Ίσως οσονούπω να αποκτήσουμε και καμιά άλλη καλή ιδέα -οπότε θα έχουμε δύο καλές ιδέες."


-\\-
"Αγαπητές μελλοντικές γενιές: Δεχτείτε, παρακαλώ, τη συγγνώμη μας. Είχαμε γίνει τύφλα από το πετρέλαιο."


-\\-
"Μην εγκαταλείψετε τα βιβλία. Σου δίνουν μια τόσο ωραία αίσθηση -το φιλικό τους βάρος, ειδικό και μη. Ο τρυφερός δισταγμός των σελίδων τους όταν τις γυρίζεις με τα ευαίσθητα ακροδάχτυλά σου. Μεγάλο μέρος του εγκεφάλου μας είναι αφιερωμένο στο να αποφασίζει αν αυτό που αγγίζουμε με τα χέρια μάς κάνει καλό ή κακό. Κάθε εγκέφαλος που αξίζει μια δεκάρα γνωρίζει ότι τα βιβλία μάς κάνουν καλό."


-\\-
"Ο υπολογιστής διδάσκει στο παιδί αυτό που μπορεί να γίνει ένας υπολογιστής. Ένα μορφωμένο ανθρώπινο ον διδάσκει σε ένα παιδί αυτό που το παιδί μπορεί να γίνει."


-\\-
"Ας βρούμε έναν τρόπο να αποκτήσουμε και πάλι όλοι μας εκτεταμένη οικογένεια. Δύο σύζυγοι και μερικά παιδιά δεν είναι πιο πολύ οικογένεια απ' ό,τι μια Pepsi διαίτης και τρία Oreo είναι πρωινό."


-\\-
"Κράτα γερά. Ποιος ξέρει πού θα μας βγάλει!"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου