(πηγή: www.huffingtonpost.com)
Τι να συζητάνε άραγε η Έλεν Κέλερ και ο Μαρκ Τουαίην εδώ πέρα; Θα μπορούσαν να έχουν πολιτική συζήτηση, δεδομένου ότι και οι δύο ήταν υπέρμαχοι των ανθρώπινων δικαιωμάτων και πολλές φορές, με τα κείμενά τους, είχαν καταφερθεί ενάντια στην αμερικάνικη πολιτική. Όμως όχι, προτιμώ να πιστεύω ότι μιλούν για τα παιδικά τους χρόνια κι αναπολούν τον αμερικάνικο Νότο της παιδικής τους ηλικίας...
(πηγή: http://www.rebellesociety.com)
Ααα... Πόσο παθιασμένες θα ήταν οι συζητήσεις αυτών των δύο εραστών! Σε τούτη τη φωτογραφία όμως φαίνεται περισσότερο σαν να πρόκειται για μια κουβέντα δυο παλιών φίλων, που απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου. Ίσως ο Χένρι Μίλερ να μιλάει στην Αναΐς Νιν για το φως του αττικού ουρανού, με τον τρόπο που το περιγράφει στον "Κολοσσό του Μαρουσιού" κι εκείνη να τον διαβεβαιώνει ότι θα έρθει μαζί του κάποια στιγμή σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα...
Αν και θεωρώ τον Μπάροουζ υπερεκτιμημένο, αγαπώ ωστόσο πολύ την Πάττι Σμιθ, που τον θεωρούσε μέντορά της. Μπορεί λοιπόν λίγο πριν από αυτή τη φωτογραφία να της είχε πει την περίφημη συμβουλή που ήταν για κείνη η καλύτερη συμβουλή που της είχαν δώσει ποτέ -και είναι πράγματι μια πολύ καλή συμβουλή: "Χτίσε ένα καλό όνομα. Κράτα το όνομά σου καθαρό. Μην κάνεις συμβιβασμούς. Μη νοιάζεσαι για το αν θα κάνεις ένα σωρό λεφτά ή για το αν θα γίνεις πετυχημένη. Επικεντρώσουν στο να κάνεις καλή δουλειά. Και κάνε τις σωστές επιλογές και προστάτεψε τη δουλειά σου. Κι αν μπορέσεις να χτίσεις ένα καλό όνομα, τελικά αυτό το όνομα θα γίνει από μόνο του το δικό σου μέσο συναλλαγής."
(πηγή: zombiesenelghetto.tumblr.com)
Πάλι η Πάττι Σμιθ, με άλλη μια αγαπημένη τραγουδίστρια, τη Νίκο. Εδώ βέβαια δε χρειάζεται να μαντέψουμε το περιεχόμενο της συζήτησης· όπως λέει κάτω από τη φωτογραφία, "η Νίκο έδωσε στην Πάττι Σμιθ κάποιες συμβουλές για την ερμηνεία της πάνω στη σκηνή, προτού συγκρίνουν στιλ στις μπότες".
(πηγή: rocknrolldetective.blogspot.gr)
Το πιθανότερο, δηλαδή, το σίγουρο, είναι ότι George Harrison και ο Bob Marley απλώς κάπνισαν μαζί ένα joint. Μπορεί όμως, μπορεί, να το συνόδευσαν με συζήτηση περί θεού.. Ο Harrison θα του εκμυστηρεύτηκε τον διακαή πόθο του να ενωθεί με τον θεό κι ο Marley θα διαφώνησε λέγοντας ότι όλα αυτά είναι μεταφυσικές ανοησίες κι ότι ο πραγματικός θεός ζει ανάμεσα μας.
(πηγή: lucamaggio.wordpress.com)
Κάλλας; Σ' ευχαριστώ, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που μου' δωσες την ευκαιρία να παίξω αυτόν τον ρόλο σ' αυτή την ταινία...
Παζολίνι: Όχι, Μαρία, εγώ είμαι αυτός που πρέπει να σ' ευχαριστήσει... Καμιά άλλη δε θα μπορούσε να υποδυθεί τη Μήδεια όπως εσύ.
(πηγή: sites.duke.edu)
Τσέχοφ: Ναι, πρέπει ν' αλλάξουν τα πράγματα, δεν είμαι σίγουρος όμως -με όλο τον σεβασμό - ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος...
(πηγή: http://www.kairatos.com.gr)
Καζαντζάκης: Έχω κι έναν άλλο φίλο, ξέρεις, που μου τον θυμίζεις πολύ· τον λένε Ζορμπά.
Ιστράτι: Έτσι ε; Στην υγειά του λοιπόν...
Ακόμα πιο ωραία η σημερινή ανάρτηση. Μου άρεσε περισσότερο η συνάντηση Τσέχωφ-Τολστόϊ. Και έχεις απόλυτα δίκηο. Ο Τολστόϊ ασφυκτιούσε στην πλούσια ζωή του ενώ ο Τσέχωφ δεν μπορούσε να κάνει χωρίς αυτήν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά η συνάντηση Καζαντζάκη-Ιστράτι μου μαγνήτισε κυριολεκτικά το βλέμμα.
Αλλά και η συνομιλία Παζολίνι - Κάλλας. Μήπως έχει και τρίτο μέρος;
Καλό σαββατοκύριακο!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Αθηνά μου! Τρίτο μέρος δε θα υπάρξει άμεσα, αν και έχω αρκετό υλικό! Και μένα η συνάντηση Καζαντζάκη -Ιστράτι είναι μάλλον η αγαπημένη μου. Νομίζω όμως -χωρίς να είμαι σίγουρη- ότι αδικείς λίγο τον Τσέχοφ. Φαντάστηκα ότι θα θεωρούσε εντελώς ανέφικτα όσα έλεγε ο Τολστόι, ακόμα και μια επανάσταση ίσως του φαινόταν καλύτερη ιδέα, απλώς επειδή ήταν πολύ ευγενής δε θέλησε να τον αντικρούσει. Καληνύχτα!
ΔιαγραφήΤρομερές οι αναρτήσεις με τις καλές παρέες! Δε χορταίνω να τις βλέπω! Το πιο ωραίο στήσιμο έχει όμως αναμφισβήτητα ο Μπόρχες
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου καλή μου Γεωργία! Σ' ευχαριστώ! Κι εγώ νομίζω ότι ο Μπόρχες είναι ο πιο επιβλητικός, γι' αυτό τον έβαλα πρώτο! Καλό Σαββατοκύριακο!
Διαγραφή